“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Gazimağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nden hizmet alan özel gereksinimli gençlerin yıl boyunca hazırladığı resim ve el sanatları eserlerinden oluşan “İlham Veren Eller” sergisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Gazimağusa Kaleiçi Bandabulya’da açıldı.
Serginin açılışına Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Gazimağusa milletvekilleri Resmiye Eroğlu ve Şifa Çolakoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit ile merkezden hizmet alan gençler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ECEVİT: ‘‘ ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN SOSYAL YAŞAMDA GÖRÜNÜR OLMASINI HEDEFLİYORUZ’’
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit açılışta yaptığı konuşmada, serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek, bugün yalnızca bir serginin değil; azmin, yeteneğin ve emeğin görünür olduğu çok özel bir buluşmanın açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Ecevit, sergide yer alan her eserin bir duygu ve yaşam hikayesinin güçlü bir yansıması olduğunu belirterek, “Bu çalışmalar bize bir kez daha gösteriyor ki; fırsat verildiğinde, destek sunulduğunda ve sevgiyle yaklaşıldığında engeller üretmeye ve topluma değer katmaya asla engel değildir. Her bir öğrencimizin emeği hepimiz için ilham kaynağıdır” dedi.
Özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşamda aktif, üretken ve görünür bireyler olarak yer almalarının en büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Ecevit, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
HASİPOĞLU: ‘‘ENGELLİLER İÇİN HASASİYETİMİZ BİR HAFTA DEĞİL 365 GÜN’’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ise Engelliler Haftası’nın yalnızca bir farkındalık haftası olmadığını belirterek, “Bizim için bu hassasiyet 365 gün sürüyor. Bu vizyonla çalışıyoruz” dedi.
Hafta boyunca özel gereksinimli gençlerin hazırladığı gösterileri ve eserleri büyük bir gururla izlediklerini ifade eden Hasipoğlu, “Ürettik, güldük, eğlendik. Onlara daha fazla eğitim, daha fazla spor ve daha fazla sosyal imkan sunarak kendilerini toplumun eşit bireyleri olarak hissetmelerini istiyoruz. Bugün burada gördüğünüz eserler, onların ne kadar yetenekli ve başarılı olduklarının en güzel göstergesidir” diye konuştu.
Hasipoğlu, eğitmenlere özverili emeklerinden dolayı teşekkür ederken, aileleri de sabır ve fedakarlıkları nedeniyle alkışlayarak, “Hepiniz devletin güvencesinde en iyi eğitimi almaya devam edeceksiniz. Biz de elimizden gelen desteği sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ERHÜRMAN: ‘‘İMKAN TANINDIĞINDA ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN NE KADAR GÜZEL ESERLER ÜRETEBİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ’’
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman da konuşmasında, özel gereksinimli gençlerin ortaya koyduğu eserlerin son derece değerli olduğunu vurgulayarak sanatın bireyin kendisini ifade etmesindeki önemine dikkat çekti.
Erhürman, “İmkan tanındığında bu gençlerin ne kadar güzel eserler üretebildiğini görüyoruz. Bu nedenle ortaya çıkan her çalışma bizim için çok kıymetlidir. Öğretmenlerimize azimleri ve sabırları için, ailelere de çocuklarının yanında oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.
Print
Yayınlanma tarihi: Haz 29, 2026,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ekim 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829
KKTC’NİN İLK OTİZM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

KKTC’NİN İLK OTİZM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

KKTC’nin ilk Otizm Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Lefkoşa’da hizmete açıldı.

Devamını oku
3012
HASİPOĞLU: “BÜYÜKLERİMİZ, GEÇMİŞİMİZDEN GELECEĞİMİZE UZANAN EN KIYMETLİ HAFIZAMIZ”

HASİPOĞLU: “BÜYÜKLERİMİZ, GEÇMİŞİMİZDEN GELECEĞİMİZE UZANAN EN KIYMETLİ HAFIZAMIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
34
56
KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ’NİN 8. DÖNEMİ MARAŞ’TA BAŞLADI

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ’NİN 8. DÖNEMİ MARAŞ’TA BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen Kadın Girişimciliği Projesi’nin 8. dönem kursları, Gazimağusa Maraş MAGEM’de başladı.

Devamını oku
7891011
1213
BAKANLIK, İSTANBUL’DAKİ KKTC VATANDAŞI GENÇ KADINLA İLGİLİ SÜRECİ TAKİP EDİYOR

BAKANLIK, İSTANBUL’DAKİ KKTC VATANDAŞI GENÇ KADINLA İLGİLİ SÜRECİ TAKİP EDİYOR

İstanbul’da bir parkta barındığı basına yansıyan KKTC vatandaşı genç kadınla ilgili durumun Bakanlığımıza ulaşmasının ardından, Sosyal Hizmetler Dairesi ve KKTC İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile temasa geçilmiştir.

Devamını oku
1415161718
1920212223
KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ KURSİYERLERİNDEN MEME KANSERİ FARKINDALIĞINA DESTEK

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ KURSİYERLERİNDEN MEME KANSERİ FARKINDALIĞINA DESTEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen Kadın Girişimciliği Projesi kapsamında, Gazimağusa Maraş MAGEM’de meslek eğitimi alan kursiyer kadınlar, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla anlamlı bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Devamını oku
2425
2627282930311
2345678

Arşiv