İş sağlığı ve güvenliği alanında önleyici ve koruyucu hizmet veren kişiler sertifikalarını aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanlığı tarafından   2011 yılında düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu’nu  başarıyla tamamlayıp sertifika alanlara 5 yıllık  geçerlilik süresinin dolması  sebebiyle yeniden  2 gün boyunca iş  sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Uzmanlık sertifikalarının yenilenmesi amacıyla  yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’nde  başarılı olan 37 kursiyer,  sertifikalarını K.T.Spor Yazarları Derneği Toplantı Salonu’nda düzenlenen  törenle aldı.

Törene Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de katıldı.

Saner:  “İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında  alınacak önlemleri  sistemli bir bütün olarak görmek  önemli’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner konuşmasında, tüm sektörlerde iş sağlığı ve güvenliğinin  sağlanması için eğitimin ve    mesleki  denetimin önemine vurgu yaptı.

İş kazalarının tüm sektörlerde yaşandığını , İnşaat sektörünün diğer iş kollarına 

göre dört kat   daha riskli olduğunu belirten  Saner,her sektörde daha güvenli  iş ortamı sağlanması amacıyla, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili  çeşitli hizmetler  verebilecek  şirketlerin  çoğalmasının önem kazandığını ifade etti.

İş sağlığı ve güvenliği yasası ile inşaatlarda işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü kapsamında,  iş sağlığı ve güvenliği konularında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak ve sorunları tespit ederek tehlikelerin önüne geçmek  amacıyla Bakanlık olarak  çalışma başlattıklarını kaydeden Saner,  Asansörler, Vinç ve  Kaldıraçlar ile Basınçlı Kaplar Denetim Tüzüğü,  Kaldırma Cihazları ve  Aksam ları Denetim Tüzüğü , İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü  ve  yapı ile ilgili tüzüklerin , ilgili sivil toplum örgütleri ile de görüş alışverişinde bulunarak  yeniden düzenleneceğini   söyledi. Ülkedeki ihale sisteminin de gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Saner, inşaatların  esas  müelliflerinin  inşaatları denetlemediği  biryerde, iş sağlığı ve güvenliğinden  bahsetmenin  mümkün olamayacağını dile getirdi.

İnşaat sektöründe  birim fiyatların  Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği  ile,  Planlama ve İnşaat Dairesi tarafından   belirlendiğini anımsatan Saner," Belirlenen birim fiyatlara göre  bir binanın keşif bedeli  ortaya  çıkmasına rağmen ,  ihale bedelleri keşif  bedellerinin çok altında seyrediyor.  Bu çerçevede,  para kazanamayan  müteahhidin  iş sağlığı ve güvenliği konusunda   nasıl yatırım yapmasını  bekleyebiliriz? Bakanlık olarak  bu konuda özel sektörün  desteklenmesi için gereken adımları atacağız  " şeklinde konuştu.

Bakan Saner; iş sağlığı  ve güvenliği alanında  yol haritası oluşturulurken yapı denetimi, tüzükler, mesleki eğitm   ve  ihale sisteminin  yeniden düzenlemesinin bir bütün olarak görülmesi gerektiğini vurguladı ve " İş sağlığı ve güvenliği alanında a’dan z’ye herşeyi düzeltmek için  kapımız herkese açık" ifadelerini kullandı.

Saner, konuşmasının sonunda  eğitimde başarılı olan kursiyerlere çalışmalarında başarılar  dileyerek ,  iş sağlığı güvenliğini en iyi noktaya taşıyacaklarına inanç belirtti.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 2, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv