Menu

GARDİYANOĞLU: YÜZBİNLERCE DOLAR ZARAR VERENLER BANA EYLEM YAPMASIN

GARDİYANOĞLU: YÜZBİNLERCE DOLAR ZARAR VERENLER BANA EYLEM YAPMASIN

GARDİYANOĞLU: YÜZBİNLERCE DOLAR ZARAR VERENLER BANA EYLEM YAPMASIN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, İhtiyat Sandığı ile ilgili yaratılan spekülasyonlara yanıt verdi.

Bakan Gardiyanoğlu’nu açıklaması şöyle: 

“Üzülerek izlemekteyim ki İhtiyat Sandığı üzerinden yaratılmaya çalışılan ve

bazı sendikalarımızın çarpıtması hatalı bir şekilde şekillenen bir konu ülke gündemini meşgul etmektedir.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nun benim yönlendirmem ile bir kişiye 8 Bin Euroluk bir danışmanlık ücreti vermek üzere karar aldığı ve ihtiyat sandığı parasının çar çur edildiği gibi bir sahte gerçeklik yaratılmaya çalışıyor.

Halbuki durum çok basit ve nettir.

Prof. Dr. Arif Sarı daha önce devletin dijital dönüşümü konularında çok çalışmış ve bu alanda kendini ispat etmiş bir bilim insanıdır.

Kendisi ile birlikte yaptığımız çalışma İhtiyat Sandığı dijital arşiv oluşturma projesinin ihale şartnamesini hazırlama projesidir ve proje süresi üç aydır. 3 kez ödenmek üzere tasarlanmıştır. 8 bin Euro, evrakların tasnifi ve ihalenin keşif bedelinin belirlenmesi için elzem olan bu hazırlık sürecinde gelecek uzmanların seyahat, konaklama ve benzeri harcamalar için kullanılması hedeflenmekteydi. Prof. Arif Sarı bu fonu ve süreci yönetecek ancak bundan bir ücret almayacaktı.

Yapılan eylem ve çarpıtılarak adımı kirletmeye dönük açıklamalar sonrasında, oluşturulacak fonun harcamasını, Prof. Dr. Arif Sarı’nın da önerisiyle  İhtiyat Sandığı Müdürü yönetimine vermeyi uygun buldum. İhale şartnamesinin hazırlık süreci kararlılıkla sürdürülecektir.

Ancak bilinmelidir ki geçtiğimiz günlerde İhtiyat Sandığı’nın parasının savunucusu rolünü üstlendiklerinin algısını yaratmaya çalışanların bıraktğı enkazı kaldırmak için uğraşmaktayız.

Bakanlığım önünde eylem yapanların attıkları imzalarla çalışanların parasının yüz binlerce dolarla ölçülecek şekilde zarara uğrattıkları belgelerle sabittir. Yüzbinlerce Dolar’ı verip karşılığında herhangi bir şey almadıkları şirket ile ilgili bana soru sormaları da son derece ilginçtir.  Yıllardır Aylık Dolar bazında ücretler ödedikleri yazılım şirketinin, işlerinin kusurlu olduğu ve kurumu zarara uğrattığı geçtiğimiz haftaki Sayıştay Raporunda da ortaya çıkmıştır.

Bakanlık önünde eylem yapanların sendikaları önünde benim ve ihtiyat sandığında birikimleri bulunan herkesin eylem yapması gerektiği bir noktaya ulaşılmıştır.

Kurumların yönetim kurulu üyeleri yasalar önünde sorumlu kişilerdir ve yönettikleri kurumları zarara uğratmaları suçtur. Bununla ilgili ise devletin denetleme enstrümanlarını geriye dönük olarak İhtiyat Sandığı’na davet edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. 

Bu tür siyaset kokan ve sorumlu bakanı baskı altında tutup kurumlar içerisinde at oynatma dönemi sona ermiştir, buna asla prim verecek birisi değilim.”

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 30, 2024,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
89
ÇALIŞMA AFFI, 5 AĞUSTOS 2024'TEN İTİBAREN  YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

ÇALIŞMA AFFI, 5 AĞUSTOS 2024'TEN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla, Meclis Genel Kurulu'ndan  geçti.

Calýsma ve Sosyal Guvenlýk Bakanlýgý basýn burosu
Devamını oku
10
ENGELSİZ YAŞAM EVİ’NDE SONA DOĞRU

ENGELSİZ YAŞAM EVİ’NDE SONA DOĞRU

İhale süreci devam eden  Demirhan’ndaki Engelsiz Yaşam Evi’nin  elektrik sistemi büyük ölçüde tamamlandı. Engelsiz Yaşam Evi’nde  15 gün içinde temizlik  faaliyetlerinin başlaması  ve mobilyaların yerleştirilmesi  hedefleniyor.

Devamını oku
11
KALKANLI YAŞAM EVİ’NİN  BAKIM VE TADİLATI SON HIZ DEVAM EDİYOR

KALKANLI YAŞAM EVİ’NİN BAKIM VE TADİLATI SON HIZ DEVAM EDİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  bakım ve onarım çalışması süratle devam ediyor.

Devamını oku
121314
1516171819
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50. Yıl Dönümü dolayısıyla  bir mesaj yayımladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"20 Temmuz, Kıbrıs Türk halkının yıllarca  Anavatan Türkiye’yi özlemle beklediği, özgürlüğe açılan bir tarihtir. 20 Temmuz,  Kıbrıs Türk halkının zalim Yunan işgalinden kurtulduğu  ve Anavatan Türkiye ile Kıbrıs Türk halkının  et ve tırnak gibi tarihsel  bağlarının ne kadar güçlü olduğunun bir ispatıdır.

Devamını oku
2021
2223
ECEVİT “ÇOCUK DİLENCİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN DAİREMİZ GEREKENİ YAPACAKTIR”

ECEVİT “ÇOCUK DİLENCİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN DAİREMİZ GEREKENİ YAPACAKTIR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi son günlerde çocuk dilenciler ile ilgili aldıkları  ihbarlar üzerine açıklamada bulundu. Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit’in açıklaması şöyle;

Devamını oku
2425262728
2930311234

Arşiv