Menu

TAÇOY, KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU TEMSİLCİLERİ İLE ENGELLİ SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ.

TAÇOY, KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU TEMSİLCİLERİ İLE ENGELLİ SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ.

TAÇOY, KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU TEMSİLCİLERİ İLE ENGELLİ SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy,  Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yetkilileri ile Engelli Sorunlarını Görüştü.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve  beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’u ziyaret ederek sorunlarını aktardı.

Ziyaret kapsamında engelli bireylerin beklentilerini içeren 14 maddelik istem paketini Bakan Taçoy’a ileten Yücetürk,  en önemli  taleplerinin başında  engellilerin kamuda istihdamının önünün açılması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bir engelli dairesi oluşturulması ve Engelsiz Yaşam Evi’nin bir an önce hizmete açılması olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk konuşmasında,  2006 yılından beri kamuda tek bir engellinin istihdam edilmediğini ifade ederek, 600’e yakın engellinin iş beklediğini söyledi.

 Engellilerin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü için koordinatör bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na büyük görev düştüğünü belirten Yücetürk,  engelli olmayanların da Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası’ndan faydalandığını dile getirdi ve  engelli tanımının çerçevesinin  yeniden belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Engellilerin sorunlarını  tek çatı altında çözecek  bir Engelliler Dairesi’nin Bakanlık bünyesinde   oluşturulması  gerektiğine dikkat çeken Yücetürk,  Engelsiz Yaşam Evi’nin hayat bulmasının önemini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy: “ Engelli Vatandaşlarımızın Sorunlarını Çözmek, Sosyal Devlet Olarak Önceliğimiz’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da  Bakanlık olarak  engellilerin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi amacıyla,  üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

 Engelsiz Yaşam Evi  Yasası’nın  hazırlanarak Bakanlar Kurulu’na gönderildiği bilgisini veren Taçoy,  Yaşam Evi’nde bütçesi  ve yönetimi özerk olan bir yapı kurmak istediklerini ifade etti. Yaşam Evi Merkezi’nin hizmet binasının fiziksel eksikliklerinin  giderilmesi için özveriyle çalıştıklarını anlatan Taçoy,  merkezin hizmete açılması için ilgili sivil toplum örgütleriyle de dayanışma içinde çalıştıklarını belirtti.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde hizmet veren bir Engelliler Birimi olduğunu ancak bunun yetersiz olduğunu kaydeden Taçoy,  Engelliler Dairesi’nin oluşturulmasıyla engelli vatandaşlara daha çağdaş ve etkin hizmet verilebileceğinin altını çizdi.

  Engelli vatandaşlarını  verilerinin kayıt altında tutulacağı, günün şartlarına uygun,  dijital bir veri tabanı oluşturmak  için bir yazılım hazırladıklarını  anlatan Taçoy, engelli bireylerin sosyal yaşama ve çalışma hayatına  daha çok katılımlarını sağlamak için, ilgili sivil toplum örgütleriyle  periyodik olarak  çalışma toplantıları yapacaklarını sözlerine ekledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 28, 2022,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Şubat 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
345
Gardiyanoğlu,  Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ikinci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gardiyanoğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ikinci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu,  Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ikinci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Gardiyanoğlu,  mesajında şu ifadelere yer verdi: 

" 6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerle, her birimiz tarifi imkânsız acı ve kayıplar yaşadık. 

50 bini aşkın insanın yaşamını yitirdiği depremde bizler de spor müsabakaları için Adıyaman İsias Otel de bulunan  Şampiyon Meleklerimizi , çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, dostlarımızı, en sevdiklerimizi, ve Türkiye’de bulunan vatandaşlarımızı kaybettik. 

<
Devamını oku
6
ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU’NUN 2025 YILI ASGARİ ÜCRETİNE İLİŞKİN NİHAİ KARARI

ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU’NUN 2025 YILI ASGARİ ÜCRETİNE İLİŞKİN NİHAİ KARARI

Değiştirilmiş şekliyle 22/1975 sayılı Asgari Ücretler Yasası’nın 8’inci maddesi uyarınca oluşturulan Asgari Ücret Saptama Komisyonu, Yasa’nın 7’nci ve 9’uncu maddelerinin verdiği yetkiye dayanarak asgari ücreti görüşmek amacıyla, Komisyon, 17/01/2025 tarihinde; 01/01/2025 tarihinden itibaren geçerli olacak Asgari Ücreti belirlemiştir.

Devamını oku
789
1011
ECZANE SÖZLEŞMELERİNİN REVİZYONU İÇİN ÇALIŞMA TOPLANTISI

ECZANE SÖZLEŞMELERİNİN REVİZYONU İÇİN ÇALIŞMA TOPLANTISI

Toplantıda Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü İlter Ökter ile Sosyal Sigortalar Bilgi İşlem yetkilileri  de hazır bulundu.

Devamını oku
1213
GARDİYANOĞLU: GAZİLİK KARTI İLE İLGİLİ TEKNİK KOMİTE OLUŞTURULACAK

GARDİYANOĞLU: GAZİLİK KARTI İLE İLGİLİ TEKNİK KOMİTE OLUŞTURULACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Celal Bayar başkanlığındaki Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği heyetini kabul etti

Devamını oku
14
TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun talimatlarıyla turizm sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) denetimlerine devam ediyor.

Devamını oku
1516
17181920212223
242526272812
3456789

Arşiv