Menu

“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..

“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ..
“4 MEVSİM MEYVE BAHÇESİ PROJESİ” KAPSAMINDA FİDANLAR DİKİLDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle Beyarmudu Belediyesi himayelerinde ve Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği iş birliğinde yürütülen “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
“Toprağa hayat, geleceğe nefes oluyoruz” sloganıyla hayata geçirilen proje; tarım ve turizm alanında kadın iş gücünü desteklemeyi, üretime katılımı artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Kadın emeğinin güçlendirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle yürütülen proje çerçevesinde Beyarmudu Belediyesi ev sahipliğinde fidanlar toprakla buluştu.
Etkinlikte konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, projenin kadın emeğinin üretime kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, burada yetiştirilecek meyve ve sebzelerin ilerleyen süreçte halkın tüketimine sunulacağını söyledi.
Hasipoğlu, “4 Mevsim Meyve Bahçesi Projesi’ni hayata geçiren herkesi tebrik ediyorum. Sayın Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu proje sayesinde derneğin önü açılmış oldu. Burada dalında üretilen ürünler aynı zamanda kurulacak mutfaklarda hazırlanarak halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.
Mesaryalı Kadınlar Tarım ve Sanat Derneği Başkanı Eylem Dolmacı ise uzun süredir hayalini kurdukları projenin bugün gerçeğe dönüştüğünü ifade etti.Dolmacı, belediye ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nin destekleriyle projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Biraz sonra hep birlikte meyve fidanlarını Mesarya’nın bereketli topraklarıyla buluşturacağız. Bu proje kadınlara nefes olacak. Bahçemizde üretilecek meyveler değerlendirilerek Kıbrıs mutfağı kültüründen ürünler hazırlanacak ve satışa sunulacak. Böylece kadınlarımız tarımsal üretimde ve iş hayatında daha aktif hale gelecek, hem kültürümüz yaşayacak hem de kadınlarımız ekonomik olarak güçlenecek” diye konuştu.
Dolmacı ayrıca projenin bölgeye tarım turizmi açısından da katkı sağlayacağını belirterek, şehirde yaşayan insanların kırsal bölgeye gelerek doğayla iç içe vakit geçirebileceğini söyledi.
Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek de Beyarmudu’nun ülkenin en stratejik coğrafyalarından birine sahip olduğunu ifade ederek, bölgenin ekoturizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.Bebek, “Bu projeyle insanların bu coğrafyaya gelmesini sağlamak bizim için çok kıymetli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başbakan Ünal Üstel’in eşi Zerrin Üstel de kadınların ortaya koyduğu bu girişimin çok değerli olduğunu belirterek, projenin ilerleyen dönemde daha da büyüyeceğine inandığını söyledi.
Konuşmaların ardından tüm katılımcılar tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.
Print
Yayınlanma tarihi: Mar 10, 2026,
Haber Kategorisi: Duyurular 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ağustos 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3
ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE DAÜ ARASINDA DİJİTAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bilişim projelerinin yönetimi ve teknik danışmanlığına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.

Protokol kapsamında İhtiyat Sandığı Dairesi’nin yazılım sistemleri günün teknolojik şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek, yeni bilişim projeleri bilimsel yöntemlerle planlanacak ve proje yönetimi süreçleri DAÜ'nün teknik danışmanlığında yürütülecek. Yazılım geliştirme çalışmaları ise İhtiyat Sandığı Dairesi’nin kendi bilişim personeli tarafından DAÜ ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, dijital dönüşümün kamu hizmetlerinin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla İhtiyat Sandığı Dairesi’nin bilişim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hasipoğlu, üniversiteler ile iş birliğinin kamu yönetiminde yenilikçi çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin yalnızca mevcut projelere değil, gelecekte hayata geçirilecek dijital dönüşüm çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı ve protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti.

Devamını oku
456789
101112
HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL HÜKÜMETİNİN İSTİKRARI; ETKİN HİZMETİ SAĞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın konuğu olarak çalışma hayatından hükümetin icraatlarına ve Kıbrıs sorununa kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devamını oku
13141516
17
AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

AŞIRI SICAKLARDA AÇIK ALANDA ÇALIŞMA YASAĞI 23 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

BAKAN HASİPOĞLU: “SICAKLIK DEĞERLERİ NORMALE DÖNENE KADAR ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYACAĞIZ”

Devamını oku
181920212223
24252627282930
31123456

Arşiv