Menu

Çeler, Mersin’de "Global Erişilebilir Okullar ve Kapsayıcı Eğitim Kongresi’ ne katıldı.

Çeler, Mersin’de "Global Erişilebilir Okullar ve Kapsayıcı Eğitim Kongresi’ ne katıldı. Dünya Engelliler Birliği tarafından 11-13 Mayıs tarihleri arasında "6 kıta 85 ülke Engelleri Aşıyoruz " sloganıyla Mersin Büyükşehir ev sahipliğinde düzenlenen "Global Erişilebilir Okullar ve Kapsayıcı Eğitim Kongresi’ ne katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, kongrenin son gününde " Erişilebilir Okullar, Erişilebilir Özel Eğitim ve Kapsayıcı Eğitim Önerileri" ile ilgili oturumuna katılarak konuşma yaptı. Erişilebilir okullar ve kapsayıcı eğitim modelleri hususunda örnek uygulamaların ve programların paylaşıldığı oturumda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler; özel gereksinimli kişilerin aktif kamusal yaşamın bir parçası olması için düzenleme yapılırken gereksinimlerinin göz önünde bulundurulmasının önemine dikkat çekti.

Günlük yaşamda cadde, sokak veya kamusal binalarda çok sayıda engelli kişi ile karşılaşılmamasının nedeninin engelli kişilerin mevcut olmaması değil, bu kişilerin iç/dış mekân kullanımlarından yardım almadan faydalanabilmelerinin çok kısıtlı olmasından kaynaklandığını belirten Çeler, engelli bireylerin topluma katılımını önleyen ve haklarını kısıtlayan koşulların ortadan kaldırılması için merkezi ve yerel yönetimler, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri, ve eğitim kurumları başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

KKTC ‘de Özel Eğitim Yasası’nın henüz hayata geçemediğini kaydeden Çeler, çalışmaların Eğitim Bakanlığı tarafından başlatıldığını; yasanın yürürlüğe girmesiyle özel gereksinimli bireyler için okullarda erişilebilirliğin yaygınlaştırılacağını ifade etti. Bakanlığının özel gereksinimli bireylere yönelik projeleri hakkında bilgi veren Çeler, 7/24 hizmet verecek ve bir ilk olacak Engelsiz Yaşam Evi’nin özel gereksinimli bireylere ve ailelere destek vererek kendilerinden sonra çocuklarına kimin bakacağı endişesini taşıyan ailelerin ihtiyacını karşılayacağını kaydetti.

Bakan Çeler, engelli örgütlerinin talebi olan Engelli Dairesi’nin kurulması için de çalışmalara başlayacaklarını söyleyerek, "Özel gereksinimli vatandaşlarımızın alacağı eğitim ve yararlanacağı imkanları, yasayla kuralla değil, hepimiz eşit olduğu için bir farkımız olmadığı için en ileri noktaya getirmeliyiz." ifadelerini kullandı. Global Erişilebir Okullar ve Kapsayıcı Eğitim Kongresi’nden edinilecek bilgi ve tecrübelerin, özel gereksinimli bireylere yönelik yapılacak çalışmalarda Bakanlığına yol haritası olacağına inandığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler, etkinliğe ev sahipliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.
Print
Yayınlanma tarihi: May 13, 2018,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
242526272812
3456789
1011121314
ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN  SON TESLİM TARİHİ: 28 MART 2025

ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ: 28 MART 2025

28 Mart 2025 tarihine kadar yoklama bildirgelerini Çalışma Dairesi Amirlikleri veya Büroları’na ulaştırmayanlara verilen nakdi yardım Nisan ayı itibariyle durdurulacaktır.

Devamını oku
1516
1718
BAKAN GARDİYANOĞLU’NDAN PERSONELİNE DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ KUTLAMASI

BAKAN GARDİYANOĞLU’NDAN PERSONELİNE DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ KUTLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi personelini ziyaret etti.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, 18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI DOLAYISIYLA LAPTA HUZUREVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

GARDİYANOĞLU, 18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI DOLAYISIYLA LAPTA HUZUREVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu,  18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla  Lapta Huzurevi’ni  ziyaret etti.
 Ziyarette,  Mare Monte Girişimci Yardımseverler Derneği Organizasyonunda,   Merit Oteller  Grubu ve sponsor iş insanlarının desteğiyle , Lapta Huzurevi’nde, yaşlıların yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmek amacıyla 8 odada gerçekleştirdiği tadilat projesinin tamamlanması nedeniyle , bir tören düzenlendi. Happy Face Pre School öğrencileri de törende hazır bulundu.
Devamını oku
212223
24252627282930
31123456

Arşiv