Restorancılar Birliği temsilcileri, sıkıntılarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ile paylaştı.

Restorancılar Birliği temsilcileri, sıkıntılarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ile paylaştı.

Salih Kayım başkanlığındaki Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu ziyaret ederek sektörün sorunlarını Sucuoğlu’na aktardı.

 Turizm sektörünün durgun olduğunu ve  özellikle Girne ile Mağusa’daki restoranların iflas  noktasına geldiğini belirten Başkan Salih Kayım, sektörün sıkıntılarının çözülmesi konusunda Bakan Sucuoğlu’ndan destek istedi.

Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da  restoran sektörünün, ülkede iki lokomotif sektör olan  turizm ve eğitim sektörü  ile doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.  Restoranların ciddi bir istihdam alanı olduğunu söyleyen Sucuoğlu,  olumsuz ekonomik koşulların  ve  dövizin yükselmesinin insanların cebindeki paranın azalmasına neden olduğunu belirtti.

Göreve geldikleri günden beri  kendilerini ziyaret eden sivil toplum örgütleri ile görüş alışverişinde  bulunduklarını ve farklı sektörlerin sıkıntıları ile ilgili bilgi topladıklarını  ifade eden Bakan Sucuoğlu,  Bakanlık olarak izleyecekleri yol haritasının  netlik  kazanmaya başladığını vurguladı.  Sucuoğlu, kayıt dışılığın önlenmesi , denetimlerin sıklaştırılması  başta olmak üzere, kayıt dışı duruma düşmüş çalışanların  kayıt altına alınmasını öngören af uygulamasının da Bakanlık   tarafından hayata geçirilecek yeni açılımlar arasında olacağını  sözlerine ekledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 28, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Şubat 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
345
Gardiyanoğlu,  Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ikinci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gardiyanoğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ikinci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu,  Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ikinci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Gardiyanoğlu,  mesajında şu ifadelere yer verdi: 

" 6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerle, her birimiz tarifi imkânsız acı ve kayıplar yaşadık. 

50 bini aşkın insanın yaşamını yitirdiği depremde bizler de spor müsabakaları için Adıyaman İsias Otel de bulunan  Şampiyon Meleklerimizi , çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, dostlarımızı, en sevdiklerimizi, ve Türkiye’de bulunan vatandaşlarımızı kaybettik. 

<
Devamını oku
6
ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU’NUN 2025 YILI ASGARİ ÜCRETİNE İLİŞKİN NİHAİ KARARI

ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU’NUN 2025 YILI ASGARİ ÜCRETİNE İLİŞKİN NİHAİ KARARI

Değiştirilmiş şekliyle 22/1975 sayılı Asgari Ücretler Yasası’nın 8’inci maddesi uyarınca oluşturulan Asgari Ücret Saptama Komisyonu, Yasa’nın 7’nci ve 9’uncu maddelerinin verdiği yetkiye dayanarak asgari ücreti görüşmek amacıyla, Komisyon, 17/01/2025 tarihinde; 01/01/2025 tarihinden itibaren geçerli olacak Asgari Ücreti belirlemiştir.

Devamını oku
789
1011
ECZANE SÖZLEŞMELERİNİN REVİZYONU İÇİN ÇALIŞMA TOPLANTISI

ECZANE SÖZLEŞMELERİNİN REVİZYONU İÇİN ÇALIŞMA TOPLANTISI

Toplantıda Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü İlter Ökter ile Sosyal Sigortalar Bilgi İşlem yetkilileri  de hazır bulundu.

Devamını oku
1213
GARDİYANOĞLU: GAZİLİK KARTI İLE İLGİLİ TEKNİK KOMİTE OLUŞTURULACAK

GARDİYANOĞLU: GAZİLİK KARTI İLE İLGİLİ TEKNİK KOMİTE OLUŞTURULACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Celal Bayar başkanlığındaki Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği heyetini kabul etti

Devamını oku
14
TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun talimatlarıyla turizm sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) denetimlerine devam ediyor.

Devamını oku
1516
17181920212223
242526272812
3456789

Arşiv