GARDİYANOĞLU: "ENGELSİZ YAŞAM EVİ'Nİ KIBRIS TÜRK HALKINA YAKIŞIR BİÇİMDE, EN KISA SÜREDE AÇMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR."

GARDİYANOĞLU: "ENGELSİZ YAŞAM EVİ'Nİ KIBRIS TÜRK HALKINA YAKIŞIR BİÇİMDE, EN KISA SÜREDE AÇMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR."

GARDİYANOĞLU: "ENGELSİZ YAŞAM EVİ'Nİ KIBRIS TÜRK HALKINA YAKIŞIR BİÇİMDE, EN KISA SÜREDE AÇMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 2020 yılında inşaatı tamamlanan ancak bir türlü açılamayan Engelsiz Yaşam Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakan Gardiyanoğlu’na ziyaretinde, bakanlık bürokratları, Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Emrah İbrahimoğulları ,Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır ile Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner de eşlik etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu basına yaptığı açıklamada: "Büyük hayal ve emeklerle başlanan, ne yazık ki 9 yıldır bitirilemeyen bir tesisin içindeyiz.Bir çok aileye umut, özel gereksinimli çocuklara sıcak yuva olacak bu yerde maalesef kendini bilmez bazı kişilerin bu binaya verdiği zarar ziyanın, tesisi geri dönüşü olmayan bir noktaya getirdiğini gezerken gördük." dedi.

KTMMOB Başkanı’na, Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi’ne ve Güliz Kaner’e katkılarından dolayı teşekkür eden Gardiyanoğlu, "Burda bir takımız ve birlikte yapacak çok işimiz var.Paydaşlarımızla birlikte Kıbrıs Türk halkına yakışır biçimde bu tesisi açmak en büyük hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

KTMMOB Başkanı Tunç Adanır da konuşmasında, bakanın daveti üzerine merkezin mevcut durumunu tespit amaçlı binayı incelediklerini, tesisin uzun zamandır kullanılmamasından ve mekanik elektrik sistemlerinin çalınmasından dolayı binada çeşitli hasarların ortaya çıktığını söyledi. Bakanlığın talebi ile, oda olarak binadaki hasarın tespiti için keşif yapacaklarını ve Bakanlığa sunacaklarını belirten Adanır, binanın başlangıç sürecinden beri takipte olduklarını ifade etti ve sosyal sorumluluk görevi olarak Bakanlığa gereken desteği vereceklerini kaydetti.

Engelsiz Yaşam Merkezi yönetiminde de yer alan Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Emrah İbrahimoğulları da konuşmasında toplumun faydasına olan her noktada Merkez Bankası’nın destek olmaya her zaman hazır olacağını söyledi.

Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner de konuşmasında, Engelsiz Yaşam Evi için Evkaf’ın, Merkez Bankası’nın, derneklerinin ve bakanlığın içinde olduğu ayrı bir yönetimin kurulduğuna vurgu yaparak, bu yönetimin önümüzdeki hafta toplantılara başlayacağını, icraatlarla tesisin organizasyonu konusunda hızlı bir şekilde ilerleyeceklerini kaydetti.Kaner, tüm tarafların üzerine düşeni yapıp başarması halinde, Engelsiz Yaşam Evi’nin üç ay içerisinde açılabileceğine inandığını ifade etti.

2014 yılında temelleri atılan ve 2020 yılında inşaatı tamamlanan, engelli bireylere 7/24 yatılı bakım hizmeti verecek ilk tesis olacak olan Engelsiz Yaşam Evi’nin 9 yıldır faaliyete geçmesi bekleniyor.

Print
Yayınlanma tarihi: Eyl 28, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERE ANLAMLI YENİ YIL YEMEĞİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERE ANLAMLI YENİ YIL YEMEĞİ

Demirhan Engelsiz Yaşam Evi’ne devam eden özel gereksinimli gençler için The Elysium Park’ta yılbaşı yemeği düzenlendi.

Devamını oku
3112
Hasipoğlu , Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile görüştü.

Hasipoğlu , Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile görüştü.

Ülkedeki çalışanların haklarını korumak, insanca yaşam sürmelerini sağlamak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Hasipoğlu , Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği'ne kapılarının her zaman açık olduğunu kaydetti.

Devamını oku
34
5
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI HASİPOĞLU, TÜRK KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI HASİPOĞLU, TÜRK KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ

Hasipoğlu, “Sizlerin ülkemize bakış açısı ve desteği için müteşekkiriz. Bu iş birliğinin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Sizlerin de desteğiyle çalışmalarımıza devam ederek ihtiyaçlı kesimlere dokunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Devamını oku
6789
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDAN ASGARİ ÜCRETLİ YURTTAŞLARIMIZA 12.000 TL DESTEK

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDAN ASGARİ ÜCRETLİ YURTTAŞLARIMIZA 12.000 TL DESTEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 09.01.2026 tarihinde aldığı tavsiye kararıyla, yüzde 18.39 oranı üzerinden asgari ücreti brüt 60.618 TL, net ise 52.738 TL olarak belirlemiştir. Ancak bakanlığımız bu orana ek olarak toplamda %22.90'a tekabül eden aşağıdaki ücret katkısını asgari ücretli çalışan yurttaşımıza yapacaktır.

Devamını oku
1011
121314
Sosyal Hizmetler Dairesi Personeline “Engellilerde Zorlayıcı Davranışla Baş Etme ve Uğraş Atölyeleri” Eğitimi

Sosyal Hizmetler Dairesi Personeline “Engellilerde Zorlayıcı Davranışla Baş Etme ve Uğraş Atölyeleri” Eğitimi

Sosyal Hizmetler Dairesi personelinin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla, Cumhurbaşkanlığı V Salonu’nda Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Tijen Zeybek tarafından “Engellilerde Zorlayıcı Davranışla Baş Etme ve Uğraş Atölyeleri” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Devamını oku
15161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv