GARDİYANOĞLU : “ÇALIŞMA HAYATINI GÜVENCE ALTINA ALMAMIZ GEREKİYOR ÇOK CİDDİ TEDBİRLER VE STANDARTLAR GETİRECEĞİZ”

GARDİYANOĞLU : “ÇALIŞMA HAYATINI GÜVENCE ALTINA ALMAMIZ GEREKİYOR ÇOK CİDDİ TEDBİRLER VE STANDARTLAR GETİRECEĞİZ”

GARDİYANOĞLU : “ÇALIŞMA HAYATINI GÜVENCE ALTINA ALMAMIZ GEREKİYOR ÇOK CİDDİ TEDBİRLER VE STANDARTLAR GETİRECEĞİZ”

Çalışma ve Sosyall Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu Orhan Gavani başkanlığındaki Genç İş insanları Derneği yönetim kurulu yetkililerini kabul etti.

Genç İş insanları Derneği Başkanı Orhan Gavani konuşmasında oldukça aktif bir dernek olduklarını belirterek yeni bir vizyonla beraber toplumu çağdaş bir seviyeye taşıyacak projelerin yer alacağı bir döneme girdiklerini belirtti. Gavani, uygun noktalarda devletten destek beklediklerini dile getirdi.

Bakan Gardiyanoğlu da konuşmasında , ülkedeki en önemli sorunlardan birinin kayıtdışılık olduğunu belirterek, bu konuda ciddi tedbirlerin yolda olduğunu kaydetti.

Çalışma affı çıkarılacağını kaydeden Bakan Gardiyanoğlu , işverenin ön onayıyla başvuru yapılacak af sonrası , Çalışma Dairesi’nin denetimlere başlayacağını vurguladı. Gardiyanoğlu affa rağmen hala kayıt dışı işçi çalıştıran işverenlere yasadaki cezai yaptırımın uygulanacağını dile getirdi.

Diğer bir önemli sorunun haksız rekabet olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu “Görevini layıkıyla yapan tüm çalışanlarına özlük haklarını veren

düzgün iş insanları olduğu gibi , hijyenik koşullarda olmayan veya kişinin ülkeye çalışmak için geldiği alanın dışında çalıştırıldığı ortamları da üzülerek görmekteyim .Çalışma hayatını ve çalışanı güvence altına almamız gerekiyor.Bazı standartlarla beraber, çok ciddi tedbirler getiriyoruz.” dedi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 26, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
242526272812
3456789
1011121314
ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN  SON TESLİM TARİHİ: 28 MART 2025

ENGELLİ YOKLAMA BİLDİRGELERİ İÇİN SON TESLİM TARİHİ: 28 MART 2025

28 Mart 2025 tarihine kadar yoklama bildirgelerini Çalışma Dairesi Amirlikleri veya Büroları’na ulaştırmayanlara verilen nakdi yardım Nisan ayı itibariyle durdurulacaktır.

Devamını oku
1516
1718
BAKAN GARDİYANOĞLU’NDAN PERSONELİNE DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ KUTLAMASI

BAKAN GARDİYANOĞLU’NDAN PERSONELİNE DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ KUTLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi personelini ziyaret etti.

Devamını oku
1920212223
24252627282930
31123456

Arşiv