Çeler, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Çalışma hayatında istihdamı arttıracak ve ticaretle uğraşan iş insanlarını rahatlatacak projelerin üretilmesi açısından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kendileri için önemli bir paydaş olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Mamulcü, " Ayni gemideyiz, aynı rotadayız. " ifadelerini kullandı.

Mamülcü, Bakanlığın hayata geçirmeye çalıştığı projelere, hoşgörülü bir tavırla, uzlaşı içinde destek vermeye hazır olduklarını vurgularken ; iş hayatına ve ekonomiye katkı koymak için eşgüdüm ve işbirliği içinde Bakanlık ile hareket etmeye de hazır olduklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de Bakanlığı döneminde çalışma hayatında iş insanlarını rahatlatmak için hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projeler hakkında dernek üyelerine bilgi verdi.
Sosyal Sigortalar Dairesi Bölge Amirlikleri’nde nakit veya çek ile yapılmakta olan prim tahsilat işlemlerinin kredi kartıyla yapılmasına imkan sağlamak amacıyla ilk etapta Lefkoşa’daki Sosyal Sigortalar Dairesi’ne pos cihazı takıldığını anlatan Çeler, günün şartlarına uygun olarak daha hızlı ve etkin hizmet verilmesi amacıyla online işlemlerin yaygınlaştırılacağını ifade etti.
Bakanlığı’na bağlı İş Bulma Merkezi için yeni bir aplikasyon hazırlandığını ve işverenler ile iş arayanların bu aplikasyon aracılığıyla birbirine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşacağını söyleyen Çeler, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde, işgücü piyasasında eksikliği olan ara elemanların yetiştirilmesi için eğitim programlarının da düzenleneceğini kaydetti.

Print
Yayınlanma tarihi: Nis 11, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
30123
4567
HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından Girne’de geniş kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği denetimi gerçekleştirildi.

Devamını oku
8910
ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK

ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Devamını oku
11
AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın, kapsamlı tadilat çalışmalarının ardından 2-3 ay içerisinde otizme yönelik bir eğitim merkezi olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

Devamını oku
121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv