ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU BASIN AÇIKLAMASI

ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU

BASIN AÇIKLAMASI

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çağrısı ile 2021 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek amacıyla bugün saat 10.00’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman başkanlığında toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda; işçi, işveren ve devlet kanadı temsilcileri durumu değerlendirerek, görüş alışverişinde bulundu.

Tarafların görüşlerinin dinlendiği toplantıda, yeni asgari ücretin açlık sınırının altına düşmeyecek şekilde belirlenmesi için fikir birliği oluşturuldu. Yeni Asgari Ücretin belirlenmesi ile ilgili nasıl bir sonuca varılacağı ise, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun bir sonraki toplantısında yeniden değerlendirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman: “İkinci Toplantıda Bir Sonuca Varmayı Hedefliyoruz…”

Asgari ücretin Ağustos ayı itibarı ile uygulanır hale gelmesi için masaya oturulduğunu dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, tarafların görüşlerini dinlediklerini, ülke ve çalışma hayatı için olumlu sonuçlar çıkması için çalıştıklarını söyledi. En kısa sürede gerçekleştirilecek ikinci toplantıda da yeni asgari ücreti bir sonuca bağlamayı istediklerini ifade eden Bakan Çağman, asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirlenmesi için ortak bir kararda buluşmak istediklerini belirtti.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 28, 2021,
Haber Kategorisi: Duyurular 2021,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
242526
KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

"İŞKUR (Türkiye) ve İşbul (KKTC) arasında online bir iş gücü portalı oluşturulması konusunda son aşamaya gelindi"

Devamını oku
27282930
1
Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ile biraraya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Devamını oku
234
HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Türk dünyasında iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bakanları Birinci Toplantısı’na katılmak üzere üç günlük resmi temaslar kapsamında Bakü’ye gitti.
Devamını oku
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv