TC İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nden teknik heyetin ziyareti

TC İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nden teknik heyetin ziyareti

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ’NDEN GELEN TEKNİK HEYET İLE; İŞ HİJYENİ, MESLEK HASTALIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ SİSTEMLERİNİN OLUŞTURULMASI KONUSUNDA ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI.

TC İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden teknik bir heyet, 12-13 Ekim tarihlerinde KKTC’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Çalışma ziyareti kapsamında, TC İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik heyet ile Çalışma Dairesi heyeti arasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, çalışma toplantısı yapıldı.

"TC ile KKTC Arasında Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşması" çerçevesinde oluşturulan iki ülke bakanlıkları arasındaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu’nun 1. Toplantısı’nda imzalanan işbirliği protokolünce hayata geçirilen 2023-2024 Eylem Planı kapsamında yapılan toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Bakanlık Müsteşarı Serkan İlseven ile Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Ballı da katıldı.

Meslek hastalıkları, iş sağlığı gözetimi ve iş hijyeni ile ilgili TC ve KKTC’deki mevcut durumun değerlendirildiği toplantıda, oluşturulması gereken mevzuatlar ve yapılması gerekenler hakkında heyetler arasında karşılıklı görüş alışverişi ve bilgilendirme yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara’ya umutlu gittiğini ve gururla döndüğünü anımsatarak , TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın kendisini çok sıcak karşıladığını belirtti.

Bakanlığının iş hacminin yüzde yetmişinin Çalışma Dairesi üzerinde olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, Çalışma Dairesi personelinin güçlendirilmesinin önemine işaret etti. İki bakanlık tarafından hayata geçirilen eylem planı

kapsamında meslek hastalığı, iş hijyeni ve işyeri hekimliği ile ilgili yapılması gerekenlerin takvimlendirilerek bir an önce sonuçlandırılmasını isteyen Gardiyanoğlu, üzerine düşen her türlü katkıyı koymaya hazır olduğunu söyledi.

Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Ballı da, yürürlükte olan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın ,iş güvenliği bacağının çalışırken iş sağlığı kısmının geriden geldiğini, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde, meslek hastalığı, iş hijyeni denetimi ve işyeri hekimliği mevzuatlarının da günün koşullarına göre güncellenmesi için, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü ile işbirliği içinde çalışarak adım atılacağını söyledi.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 13, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv