SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ’NDEN SERBEST ÇALIŞAN DOKTORLARA ÖNEMLİ DUYURU

BASIN DUYURUSU

SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ’NDEN

SERBEST ÇALIŞAN DOKTORLARA ÖNEMLİ DUYURU

Sosyal Sigortalar Dairesi’nin  özel eczane uygulamalarında 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren kullanmakta olduğu ilaç harcamalarına ilişkin bilgilerin elektronik ortam içerisinden gönderilmesine ve geri ödenmesinin sağlanmasına olanak sağlayan otomasyon sisteminin daha sağlıklı sürdürülebilmesi için, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren   serbest çalışan doktorlar da bu sisteme dahil edilecektir.

      1 Mart 2020 itibarı ile  elde düzenlenmiş reçetelerin kullanımına son verileceğinden yeni sisteme dahil olmak isteyen serbest çalışan doktorların yeni sözleşme için Sosyal Sigortalar Dairesi’ne başvurmaları gerekmektedir. Daire ile sözleşme imzalayan doktor, Sosyal Sigortalar Dairesi  tarafından verilecek bir şifre ve parola sayesinde sisteme giriş yapabilecektir. Yeni sözleşmesi bulunmayan doktorlar sigortalı hastalara uygulanan özel eczane  sistemin dışında kalacaktır.

     1 Mart 2020 tarihinden önce sözleşme imzalayan serbest çalışan doktorlar, 1 Mart 2020 tarihi itibarı ile sisteme girerek reçete düzenleyebileceklerdir. Sözleşmesini daha sonra imzalayan doktorlar sözleşme tarihi itibarı ile sisteme dahil olabilecektir. Bu sözleşmelerin yürürlüğe gireceği 1/3/2020 itibarı ile eski ve elde düzenlenmiş reçetelerin kullanımına son verilecektir.

Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.

Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürlüğü

Print
Yayınlanma tarihi: Şub 26, 2020,
Haber Kategorisi: Duyurular,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Temmuz 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

“İLHAM VEREN ELLER” SERGİSİ AÇILDI: ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLERİN ESERLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Gazimağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nden hizmet alan özel gereksinimli gençlerin yıl boyunca hazırladığı resim ve el sanatları eserlerinden oluşan “İlham Veren Eller” sergisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Gazimağusa Kaleiçi Bandabulya’da açıldı.

Devamını oku
30
HASİPOĞLU’NDAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

HASİPOĞLU’NDAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla biri özel gereksinimli iki çocuğa koruyucu ailelik yapan Gül Korkmaz, Cemal Korkmaz ile Nazmiye Karakılınç'ı ziyaret etti.

Devamını oku
123
BAKAN HASİPOĞLU, KIBRIS TÜRK ESNAF VE ZANAATKÂRLAR ODASI YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN HASİPOĞLU, KIBRIS TÜRK ESNAF VE ZANAATKÂRLAR ODASI YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) yönetimiyle bir araya gelerek çalışma hayatına ilişkin güncel konuları değerlendirdi.

Devamını oku
45
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv