Mobilya Sanayicileri Derneği yetkilileri, Bakan Sucuoğlu'na sıkıntılarını aktardı.

Hüseyin Ciddi başkanlığındaki Mobilya Sanayicileri Derneği yetkilileri Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve sektörün sıkıntılarını paylaştı.
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ciddi, sektörün yurtdışından sağlanan istihdamın mesleki yeterlilik açısından kontrolü, yabancı istidamın yaşam koşullarının denetlenmesi ve kontrolü,mobilya sektöründe üretici, olmayan kuruluşların üretici ünvanı ile yabancı istihdam yapmasının önüne geçilmesi noktasında derneğin taleplerini aktardı. Bu yönde Bakanlık ve Dernek arasında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 
Bakan Sucuoğlu da Mobilya sanayi sektöründe son yıllarda ciddi bir atılımın söz konusu olduğunu belirterek, yerli üretimin ön plana çıktığına dikkat çekti. Mobilya sanayi sektörünün adından önümüzdeki süreçte çok söz ettireceğini dile getiren Sucuoğlu, bunun da ayrı bir iş sahası anlamına geldiğini ve Bakanlık olarak sektörün önünü açmak, sorunları çözmek adına ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını kaydetti.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 5, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2829301234
5
GARDİYANOĞLU:"ÖNLEMEK, ÖDEMEKTEN DAHA UCUZ VE İNSANİ"

GARDİYANOĞLU:"ÖNLEMEK, ÖDEMEKTEN DAHA UCUZ VE İNSANİ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyaonğlu, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Haftası dolayısıyla  yayımladığı mesajında iş güvenliği kültürünün önemine dikkat çekerek, “Önlemek ödemekten daha ucuz ve insanidir ” vurgusu yaptı.

Devamını oku
67891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv