Mobilya Sanayicileri Derneği yetkilileri, Bakan Sucuoğlu'na sıkıntılarını aktardı.

Hüseyin Ciddi başkanlığındaki Mobilya Sanayicileri Derneği yetkilileri Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve sektörün sıkıntılarını paylaştı.
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ciddi, sektörün yurtdışından sağlanan istihdamın mesleki yeterlilik açısından kontrolü, yabancı istidamın yaşam koşullarının denetlenmesi ve kontrolü,mobilya sektöründe üretici, olmayan kuruluşların üretici ünvanı ile yabancı istihdam yapmasının önüne geçilmesi noktasında derneğin taleplerini aktardı. Bu yönde Bakanlık ve Dernek arasında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 
Bakan Sucuoğlu da Mobilya sanayi sektöründe son yıllarda ciddi bir atılımın söz konusu olduğunu belirterek, yerli üretimin ön plana çıktığına dikkat çekti. Mobilya sanayi sektörünün adından önümüzdeki süreçte çok söz ettireceğini dile getiren Sucuoğlu, bunun da ayrı bir iş sahası anlamına geldiğini ve Bakanlık olarak sektörün önünü açmak, sorunları çözmek adına ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını kaydetti.

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 5, 2019,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

HASİPOĞLU’NDAN İŞVERENLERE ÇAĞRI: ‘‘ 1 MAYIS’TA KEPENKLER EMEĞE SAYGI İÇİN KAPANSIN’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Devamını oku
30123
4567
HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

HASİPOĞLU: “İŞ GÜVENLİĞİ ERTELENEMEZ”

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından Girne’de geniş kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği denetimi gerçekleştirildi.

Devamını oku
8910
ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK

ENGELLER BİRLİKTE AŞILACAK

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Devamını oku
11
AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

AİLELERE UMUT OLACAK OTİZM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın, kapsamlı tadilat çalışmalarının ardından 2-3 ay içerisinde otizme yönelik bir eğitim merkezi olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

Devamını oku
121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Arşiv