Bakan Saner,KTEZO’ya bilgi verdi‏.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Çalışma ve Muhaceret Affı konusunda bilgi vermek amacıyla  ilgili sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

Oda bünyesinde işbaşı eğitim modeliyle hizmet veren Çıraklık ve Ustalık Eğitim Merkezi’ni  de dolaşan Saner, merkezin çalışmaları hakkında  yetkililerden  bilgi aldı.

K.T.Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber,  bugüne kadar  olduğu gibi bütün aflarda kayıt altında bulunan ve gerektiğinde borçlanarak  yükümlülüklerini yerine getirenlerin  ezim ezildiğini hatırlatarak , hükümetler tarafından hayata geçirilen afların sistem bozmak için değil, sistem kurmak için olması gerektiğini savundu. Kanber, sistem kurulmadıkça  afların  haksız rekabeti  ve adaletsizliği çoğaltacağını ifade etti.

Yerel işgücü istihdamının desteklenmesi için  Oda’nın işbaşında eğitim modeli ile  çalıştığını kaydeden Kanber,  yerel işgücünün  nitelikli ve sertifikalı istihdam edilmesi gerektiğini   savunduklarını belirtti.Ülkede 10 bin dolayında  işsizim bulunduğuna dikkat çeken Kanber, lokomotif sektör olan turizm ve inşaat alanında,   yabancı işgücünde  mesleki ehliyetin ve  sertifikasyonun aranmamasının yerel işgücü istihdamının önünde  büyük engel oluşturduğunu söyledi.

Kanber,  yurtdışından gelen  plansız ve sınırsız  işgücünün  ülke ekonomisinin planlamasını zorlaştırdığını ifade ederek  Bakan Saner’den yerel işgücü  istihdamını teşvik edici  önlemlerin konusunda  söz almak istediklerini kaydetti, bu önlemlerin  ne zaman alınacağını ve açıklanacağını sordu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de, Oda’yı ziyaret ederek, işbaşında eğitim programlarını yerinde görmek istediğini ifade etti.
Kanun hükmünde  kararname ile yapılan ve 90  gün içerisinde  yasallaşması sağlanacak olan Affın artık toplumun  ve çalışanların  birçok sıkıntısını  gidereceğini  kaydeden Çalışma Bakanı  Saner, Af ile  işverenin bildirim koşullarınının yeniden düzenlendiğini,  işçilerin de kademeli bir sistem ile  hem kendi haklarını araması hem  de çıkarlarını kollayabilmesi  için  düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Çalışma Affı konusunda bilgi veren  Bakan Saner,  " İlgili sivil toplum örgütlerinin nitelikli  işgücü ile ilgili sıkıntılarına kulak tıkayamazdık. Ekonomik koşullardan dolayı  cezaya düşen  işçilerin  ülkemize turist  olarak dahi gelememesi kabul edilebilir bir durum  değildi.  Hem çalışanları hem işverenleri rahatlatıcı düzenlemeler yaptık" dedi.

                   Bakanlık olarak yerel işgücü istihdamının  arttırılmasına öncelik verdiklerini belirten Saner, " Rakamlara bakıldığında ülkemizde  kayıtlı 85 bin sigorta mükellefinin  37 bini yabancı işgücü, 13 bini devlet çalışanı. Ülkemizdeki işsiz sayısı ise 12 bin. Kendi vatandaşlarımızı  ekonomimize kazandırarak iş kollarına  yönlendirmemiz önemli.  Diğer sivil toplum örgütlerimizle de  işbirliği içinde  yerli istihdamın teşvik edilmesi için  gerekeni yapacağız " şeklinde konuştu.

Saner,  ülkenin rekabet edilebilirlik  koşullarını düzenleyecek ve denetleyecek  bir yapının sağlanması, ülkedeki yabancı işgücü  sayısının  belli bir kotaya taşınması ve yerel işgücünün meslek sahibi olması için  Bakanlığın  çalışmalar yaptığını ifade etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 16, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567

Arşiv