Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018’in ikinci asgari ücretini belirlemek üzere bugün toplandı.

Toplantı başında Asgari Ücret Tespit Komisyonu Başkanı ve Bakanlık Müsteşarı Erçin Tekakpınar, İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Aroğlu ve Hür-İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Sekreteri Ali Yeltekin birer konuşma yaptı.

Tekakpınar: '' Kriterlerle ilgili çalışma devam ediyor''
Komisyon Başkanı Erçin Tekakpınar, 2018 yılının ikinci asgari ücretinin belirlenmesi için toplandıklarını söyleyerek, asgari ücretin belirlenmesine yönelik mevcut kriterlerin değişmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Tekakpınar, 2018 yılı sonunda asgari ücret yasasında değişikliğin tamamlanmasını umduğunu kaydetti.

Aroğlu: '' Ülke küçük, refahı arttırmak zor değil''

İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Aroğlu, atılacak adımların gerçekçi zeminde atılması gerektiğini belirtti. Önerilerinin dikkate alınmadığını, sorunların çözümünde ilerleme olmadığını, popülizmle hareket edildiğini savunan Aroğlu, “Ülke küçük, refahı artırmak zor değil” dedi. Aroğlu, yaşanan gelişmeler sonucunda ekonominin küçüldüğünü söyleyerek, küçülen ekonomide maaş artışı yapmanın kolay olmadığını kaydetti.
Yeltekin:'' Özel sektör çalışanları açlık ücretiyle yaşamaya çalışıyor''
Hür-İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Sekreteri Ali Yeltekin de, ellerinde yeterli veri ve istatistiki bilgi bulunmadığı gerekçesiyle hükümeti eleştirdi. Yeltekin, kamu görevlileri ve emeklilere maaş artış yapıldığını ancak özel sektör çalışanlarının “açlık ücreti ile yaşamaya çalıştığını” söyledi.
Gıda fiyatlarının her gün zamlandığını, benzin ve akaryakıta zam yapıldığını dile getiren Yeltekin, en yüksek maaşlı kamu görevlisiyle asgari ücretli arasındaki maaş farkının 8 kat olduğunu ifade etti.
ASGARİ ÜCRET HALEN 2 BİN 365 TL KKTC’de 1 Mart’tan beri asgari ücret aylık brüt 2 bin 365 TL, saatlik 13.64 TL, günlük 109.15 TL ve haftalık 545.77 TL olarak uygulanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 5 işçi, 5 işveren ve 5 de devlet temsilcisi olmak üzere 15 üyeden oluşuyor.
Print
Yayınlanma tarihi: Tem 17, 2018,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28
DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

DİYETİSYENLER BİRLİĞİ , SORUNLARINI GARDİYANOĞLU’NA AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve diyetisyen Mehmet Miralay ile görüştü.

Devamını oku
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22
GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

GARDİYANOĞLU, ''SİYASET VE LİDERLİK OKULU'' AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun” açılış törenine katıldı.

Devamını oku
232425262728
293012345

Arşiv