ALÜMİNYUM DOĞRAMACILAR BİRLİĞİ DERNEĞİ, GARDİYANOĞLU’NA SORUNLARINI AKTARDI.

ALÜMİNYUM DOĞRAMACILAR BİRLİĞİ  DERNEĞİ, GARDİYANOĞLU’NA SORUNLARINI AKTARDI.

Alüminyum Doğramacılar Birliği  Derneği, Gardiyanoğlu’na Sorunlarını Aktardı.

Ediz Taşkınçay başkanlığındaki Alümüninyum Doğramacılar Derneği temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nu ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

 Sektörün sıkıntılarını Bakan Gardiyanoğlu’na aktaran Taşkınçay, sektörde  kayıt dışı işgücü ve haksız rekabetle karşı karşıya olduklarını belirterek denetim için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile her türlü işbirliğine  hazır olduklarını ifade etti.

GARDİYANOĞLU: "HEM  ÇALIŞANI HEM İŞVERENİ KORUMAK ASLİ GÖREVİMİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, sektörün sorunlarını iyi bildiğini kaydederek  en büyük hedefinin kayıt dışı işgücünü  sıfırlamak olduğunu söyledi.

 İçişleri  Bakanlığı ve Polis Muhaceret  ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında  entegre bir şekilde çalışan online sistem ile, yabancı uyruklu çalışanların ülkeye giriş ve çıkışlarının  takip edildiğini  anımsatan  Gardiyanoğlu,  kayıt dışı işgücünü ortadan kaldırmak için denetimlerin daha da artacağını kaydetti.

 Kayıt dışı işgücünün  piyasada devlete karşı yükümlülüğünü layıkıyla yerine getiren  işverenler için haksız rekabat yarattığına dikkat çeken Gardiyanoğlu, 6 Şubat tarihinde Türkiye’de yaratan  deprem felaketinin ardından, Türkiye’den gelen   işgücünün ülkeden ayrıldığını ve ülkedeki ara eleman ihtiyacının üçüncü dünya ülkelerinden gelen  yabancı uyruklu  çalışanlarla karşılandığını belirtti.

 Yurtdışından eleman getirme konusunda  çalışma izin işlemlerini kolaylaştırmak için Bakanlığın Ticaret Odası, Sanayi Odası, Müteahhitler Birliği başta olmak üzere paydaş örgütlerle işbirliği yaptığını ve protokoller imzaladığını söyleyen Gardiyanoğlu, yurtdışından gelen yabancı uyruklu işçilerin  insani şartlarda  ön izinle getirilmesi  amacıyla ilerleyen günlerde yine paydaş örgütlerle bir araya geleceği bilgisini verdi.

 Denetimin bir takım işi olduğunu önemle vurgulayan Gardiyanoğlu, Bakanlık ve paydaş örgütlerin işbirliği ile denetimlerin daha etkin hale getirileceğini belirtti.

" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak hem çalışanı hem  işvereni korumak  en asli görevimiz" şeklinde konuşan Gardiyanoğlu, "Hassasiyetle  kayıt dışı işgücünü  sıfırlamak için çalışacağız, kararlıyız " ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 28, 2023,
Haber Kategorisi: Haberler 2022,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930
İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ BİRİKİMLERİN FAİZ ORANI YÜZDE 48’E YÜKSELDİ.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu, iştirakçiye verilen faiz oranını yüzde 48’e yükseltti. Karar, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Devamını oku
1
GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

GARDİYANOĞLU 1 MAYIS’TA ÇALIŞANLARIN YANINDAYDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Arşiv