Çeler, Türk Dünyası Kadın Platformu temsilcilerini kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Türk Dünyası Kadın Platformu Başkanı İlhama Novruzova ve Zaid Nahmatov, KKTC’nde bulunmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getirdi.
Platformun çalışmaları ve faaliyetlerini Bakan Çeler’ ile paylaşan Novruzova, 5 Eylül’de İstanbul’da ‘Türk Dünyası Kadın Platformu’nu oluşturduklarını ve , platformda KKTC ve Azerbaycan’ın da olduğu Türk dünyasına ait altı ülkenin katılımcılarının yer aldığını söyledi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile kadına yönelik şiddet, çocuk ve aile konularında işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Novruzova, projeleri hakkında Çeler’e bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de konuşmasında , Türki devletlerindeki kadınların işbirliği yapmasının ve görüş alışverişinde bulunmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Bakanlığının kadın, çocuk ve aile politikaları ile projeleri hakkında Platform temsilcilerine bilgi veren Çeler; kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi, kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Lefkoşa Surlariçi, Maraş ve Karpaz gibi sosyal risklere açık bölgelerde yaşayan kadınların hem sosyal hem de ekonomik yönden desteklenmesi için TC Lefkoşa Büyükelçiliği ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Çeler, üç bölgeye kreş açmayı hedefledikleri belirtti.
Print
Yayınlanma tarihi: Eki 12, 2018,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Aralık 2025»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
242526
KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

KKTC'DE 2026'NIN "AİLE YILI" İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

"İŞKUR (Türkiye) ve İşbul (KKTC) arasında online bir iş gücü portalı oluşturulması konusunda son aşamaya gelindi"

Devamını oku
27282930
1
Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Bakan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Bakanlarla bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ile biraraya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Devamını oku
234
HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

HASİPOĞLU, AZERBAYCAN'DA TEMASLARDA BULUNUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Türk dünyasında iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bakanları Birinci Toplantısı’na katılmak üzere üç günlük resmi temaslar kapsamında Bakü’ye gitti.
Devamını oku
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv