Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, Kıbrıs Türk Ticaret Odası yetkilileri ile çalışma saatlerini görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, Kıbrıs Türk Ticaret Odası yetkilileri ile çalışma saatlerini   görüştü.

Görüşmede söz alan Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros , Bakanlar Kurulu tarafından gerek kamuda gerekse özel sektörde alınan çalışma saatleri ile ilgili karar hakkında  Bakan Saner ile önceden  istişarede bulunduklarını  belirtti.

Toros, 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi için hazırlanan  yeni düzenlemede,   özel sektör kuruluşlarında,  sadece ofis,bilgi işlem, banka gibi  idari hizmet satan müesseselerin mesai saatlerinin  saat 8.30’dan 17.30’a kadar olacağını kaydederek   bunun dışındaki tüm özel sektör kuruluşlarının mesaiye başlama saatlerinin serbest olması ancak saat 24.00’de mesailerinin sona ermesi hususunda  Bakanlık ile  mutabakata vardıklarını ve  bunu kamuoyu ile paylaştıklarını  ifade etti.

Muhtelif basının  özel sektör temsilcisi  Ticaret Odası’nın açıklamasını farklı yorumladığını söyleyen Toros, Oda’nın   Bakanlar Kurulu kararlarına itaatsizlik yapmasının sözkonusu olmadığını  net bir şekilde ortaya koydu.

Toros,  bu tarz  güncel konularda  kendileri ile diyaloğu  esirgemeyen Çalışma Bakanı Saner’e hassasiyetinden dolayı teşekkür etti ve bu tür istişarelerin  devamına  inanç belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner ise özel sektördeki çalışma saatlerine ilişkin yapılan yeni  düzenleme ile,  5 Aralık 2016’dan itibaren sadece bankacılık-finans, bilgi işlem ve ofis tipi işyerlerinde   mesai saatlerinin  saat  8:30-17:30 arasında olacağını ifade ederek; ticaret, hizmet, sanayi ve diğer sektörlerdeki çalışma saatlerinin değişmeyeceğinin altını çizdi.

İşyerlerinin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili Maliye Bakanlığı  tarafında  önceden hazırlanan çalışmalar olduğunu belirten Saner, yaşanan üzücü trafik kazasıyla bu çalışmaların bu şekilde gündeme  gelmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bakan Saner,  "Çalışma saatlerinin kamuda düzenlenmesinden sonra Bakanlığımızın özel sektördeki düzenlemeye  kayıtsız kalması mümkün değildi" diyerek,  yeni düzenleme ile, Bakanlığının üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

İş Yasası’nın 35. Maddesinin  1. fıkrasında bazı iş kolları dışında tüm sektörlerdeki  açılış kapanış saatlerinin  serbest bırakıldığını kaydeden  Saner, yeni düzenleme ile özel sektörde   bankacılık-finans, bilgi işlem ve ofis tipi işyerlerinin mesai saatlerinin  saat 08.30 ile 17. 30 arasında  sınırlandırıldığını yineledi.

Bakanlık olarak  çalışan bir sistemin önüne engel koyma  değil , sistemi düzen altına alma amacıyla çalışma saatlerinde düzenleme yapıldığını anlatan Saner; ticaret, inşaat, hizmeti ve diğer sektörlerdeki çalışma saatlerinin,rekabet edebilirlik ve  iş özellklerine göre sınırlandırılamayacağına dikkat çekti. 24 saat çalışan  dünyayla rekabet eden bir sanayi tesisinin  8 saat  çalışma  ile sınırlandırmanın   mümkün olamayacağı örneğini veren Saner, düzenlemenin iş türlerine ve özelliklerine göre yapıldığını anımsattı.

Bakan Saner, kamuyoyunda oluşan yanlış algılamanın doğru  anlaşılması gerektiğini söyleyerek,  Ticaret Odası yetkililerine hassasiyetinden  dolayı teşekkür etti.

Saner , konuşmasının sonunda, ölümlü trafik kazasına  sebep olan  kamyon şöförünün çalışma izni ile ilgili çıkan haberlere de değinirek, bilgi sahibi olunmadan  haber yapılmasını eleştirdi.

Saner, yaşanan  üzücü kazada çalışma izinli olmayan kamyon şöförünün maniple edilmesini doğru bulmadığını da sözlerine ekleyerek, "  Kayıtsız işçinin hangi şartlarda kayıtsız olduğu  incelendiğinde, ilgili yasada  bu hakların tümünün işverene sağlandığı, işverenin çalışanı ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediği  açıkça belirtilmektedir. Anlamakta güçlük çekiyorum  " ifadelerini kullandı.

 

 


Print
Yayınlanma tarihi: Ara 7, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28293031
1234567

Arşiv