İnşaat Taşeronları Birliği’nden Bakan Saner’e Teşekkür.

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner’i ziyaret ederek , Çalışma ve Muhaceret Affı’nın erken zamanda hayata geçirilmesine katkı koyduğu için teşekkür etti.

Bakan Saner’in olaya daha çok insani  ve ekonomik açıdan, kendilerinin ise mesleki açıdan yaklaştığını kaydeden Amca, her iki affın da iş dünyasını  rahatlatacağını söyleyerek  Bakan Saner’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Osman Amca, belki kendi, belki işverenin ihmalinden belki de ekonomik nedenlerden dolayı cezaya düşmüş yabancı işçiler ve işverenleri yakından ilgilendiren düzenlemenin ülkede iş çevrelerinde mutluluk yarattığına işaret ederek “Bu çıkan karardan memnunuz ve yapılması gerekiyordu” dedi.

Muhaceret ve Çalışma  Affı’ nın bir gereklilik olduğuna dikkat çeken Amca, “Ülkede kalifiyeli işçi bulmada sıkıntı çekiyoruz. Üçüncü ülkelerden işçi getirerek işlerimizi yapmaya çalışıyoruz”  şeklinde konuştu.

Aftan yararlanacak işverenlerden   borcu yoktur  yazısı  aranmadan ön izin almasına imkan tanınacağını kaydeden Amca,  iş camiasının  rekabet ve verimlilik açısından rahatlayacağını söyledi.

Çalışma ve Muhaceret Affı ile ilgili m uhalefetin  sersenişte bulunmaya hakkı olmadığını kaydeden Amca, " Muhalefet eğer Anayasa Mahkemesi’ne giderse, biz de  yasal haklarımızı arayacağız. Esas ezilen biziz, yerli işverenlerin mağdur edilmesin, bize kolaylıklar sağlansın’’  ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de  ziyaretinden dolayı K.T.İnşaat Taşeronları Birliği’ne  teşekkür etti.  Hükümet olarak her iki kanun hükmünde kararnameyi çıkarırken, sivil toplum örgütlerininin beklentilerini  dikkate aldıklarını  söyleyen  Saner,  "Bizler, hükümet olarak sivil toplum örgütlerinden gelen taleplere kulak tıkayamayız. Çalışma ve Muhaceret Affı hem çalışana hem de işverene kolaylıklar sağlayacak. Herhangi bir statüde kayıtdışı duruma düşmüş  bir  kişinin  bu ülkeden gönderildiğinde  tekrar bu ülkeye  gelememesi bir insanlık suçuydu. Bu aflarla, bu suçun önünü kapamış oluyoruz. " dedi.

Affın, ekonomik şartların güçlendirilmesine katkı koyacağını ve  çalışma yaşamında işverenlere kolaylıklar sağlayacağını anımsatan Bakan Saner, kayıt dışı işçi çalıştıran işverenlere uygulanan aylık asgari ücretin 5 katı kadar idari para cezasının değiştirilerek, af kapsamında bir asgari ücrete indirildiğini ve tespit edilen işçi sayısına göre orantılandırılarak kademelendirildiğini kaydetti.


Print
Yayınlanma tarihi: Ağu 16, 2016,
Haber Kategorisi: Haberler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
111213
GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ  TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

GARDİYANOĞLU, SOSYAL DEMOKRASİ HAREKETİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Başkan Alper Özsakınç, bakanlığı döneminde ortaya çıkardığı yolsuzlukları takdir ettiklerini belirterek, Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi

Devamını oku
1415
GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

GARDİYANOĞLU: EL ELE VERİLDİĞİNDE NELERİN BAŞARILABİLDİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kısa bir süre içinde yeniden hizmete açılması planlanan, İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Devamını oku
1617
18
Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Gardiyanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin ayağa kalktığı bir silkiniş, diriliş ve yükseliştir.

Devamını oku
1920
GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

GARDİYANOĞLU, DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ DOLAYISIYLA SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE ÇALIŞAN SOSYAL HİZMET UZMANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Bölge Amirleri ile biraraya geldi.

Devamını oku
21222324
252627
KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE  KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

KALKANLI YAŞAM EVİ’NDEKİ YAŞLILARA KUAFÖR VE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart  Yaşlılar Haftası  dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kalkanlı Yaşam Evi’nde  kalan yaşlılara  saç bakımı ve güzellik  uygulaması gerçekleştirdi.

Devamını oku
28293031
1234567

Arşiv